After School

AFTER SCHOOL TARAMUL MAGIC VOI REUSI

bd. Chisinau, nr. 6-8, sector 2, Bucuresti, incinta Cladirii Miramar, etajul 1, langa bazinul de inot Aqua Team

After school

Program antrenamente copii

  • Marti: 16:00-17:00
  • Marti: 17:00-18:00
  • Miercuri: 16:00-17:00
  • Miercuri: 17:00-18:000

AIKIDO - 合気道 “Calea spiritului armonios”

5 motive esentiale pentru a va inscrie copilul la un curs de arte martiale:

Activitate fizica sanatoasa, miscare, motricitate, respiratie corecta

Artele martiale sunt cele care ne ajuta si ne invata cum sa facem fata situatiilor delicate zi de zi, aici nu facem referire doar la conflicte ci ne referim la tot felul de pericole care apar la tot pasul inclusiv la locurile de joaca. Atunci cand vorbim aici de sporirea atentiei, ne referim la a fi atenti la tot ce ne inconjoara, atat obiecte cat si fiinte, putem vorbi de asemenea de situatii periculoase in timpul jocurilor atunci cand ne impiedicam sau suntem impinsi, trebuie sa putem reactiona prin a fi capabil in primul rand sa ne ferim, iar in al doilea caz sa stim cum sa cadem si sa ne ridicam. Datorita exercitiilor fizice practicate in sala de antrenament, ne pastram in primul rand sanatatea, dar sa nu uitam ca prin exercitii fizice ne tonifiem si organismul, ne pastram sanatate foarte buna.

Copilul, va deprinde, la inceput in joaca, principii corecte de miscare, care il vor dezvolta armonios, corecteaza pozitiile corpului si tinuta, va creste gradul de coordonare, se imbunatatesc reflexele, simtul echilibrului. Perioadele lungi petrecute la televizor sau calculator, pe jocuri, toate acestea pot fi balansate de un efort constient si inteligent, venit dintr-o traditie de zeci de generatii nu doar de razboinici ci de invingatori. Cine nu isi doreste un copil care sa invinga in drumul ales in viata?

Aptitudini pentru „Viata”

Tehnicile fizice din AIKIDO sunt doar o unealta prin care lucram asupra noastra, global-trup-minte-spirit. Artele martiale pot aduce un aport imens, asupra unui caracter in formare, cultivand onestitatea, rabdarea, crescand increderea in sine, curajul. Cursurile sunt conduse fara sugestii negative si au rolul de a intari copilului permanent increderea in sine, in ceea ce poate face, mereu mai bine si mai corect prin aceasta programare pozitiva. Toate acestea pot duce in final, la telul artelor martiale, de a stinge un conflict, fara violenta fizica, uneori poate chiar inainte de a incepe.

Dobandirea capacitatii de a gestiona conflictele, autoaparare

Cand privim artele martiale primul gand ne duce catre o lupta. Sigur ca artele martiale prin definitie se refera la arta razboiului, dar aici trebuie avut in vedere ca, dincolo de tehnicile eficiente de arte martiale se invata o strategie, principii care se pot aplica la diverse situatii. Copilul va intelege ca nu violenta este solutia, va deveni mai constient de pericolele ce decurg din utilizarea excesiva a violentei dar va deveni de asemenea si mai responsabil de actiunile sale si de abilitatile sale.

Dezvoltarea personalitatii si capacitatii de socializare

Parintii apeleaza la cursurile de AIKIDO pentru disciplina care se impune Dojo. Cand copilul are un caracter mai greu de strunit alaturi de colegii sai de joaca. in fapt se cauta dezvoltarea capacitatii de focalizare a atentiei, de comunicare, a respectului pentru ceilalti si un auto control mai bun. Prin inter relationarea cu colegii de antrenament, prin respectarea ierarhiei din sala de antrenament, prin urmarea indicatiilor Sensei-ului copiii chiar pot profita foarte mult din aceasta experienta.

Implicarea serioasa in activitati extrascolare

Practicarea artelor martiale – AIKIDO – se dovedeste a fi o metoda foarte buna de a petrece timpul liber al copiilor, un timp de calitate de altfel, dincolo de cel petrecut alaturi de colegii de la scoala sau gradinita. Sala de antrenament(Dojo) poate oferi de asemenea prilejul unor alte tipuri de relatii durabile, mai ales prin prisma unor pasiuni comune in care cei mici se antreneaza reciproc, invata ce inseamna sa protejezi un partener dar in acelasi timp invata si spiritul de competitie, invata cum functioneaza corpul uman si ce capacitati sau limite pod fi depasite, de cele mai multe ori oprite doar de frica.

Intrebari frecvente